HET DOEL.

Bij Ragnarøk geven we de mode-industrie een nieuwe vorm en pionieren we in de richting van een volledig gedecentraliseerde toekomst. Maar wat betekent dat nu echt voor de modewereld?

Lokaal is het nieuwe wereldwijd

In onze visie is de toekomst van de mode-industrie inherent lokaal. Stel je een wereld voor waarin iedereen die erbij betrokken is, van ontwerpers tot fabrikanten, van materialen tot klanten, zich binnen een straal van 250 kilometer bevindt. Ragnarøk doorbreekt barrières en brengt mode terug naar haar wortels, door een netwerk te creëren waarin elke hub een bruisend ecosysteem van talent, ambitie en vakmanschap is.

OPRECHTHEID

We hebben bewust gekozen voor oprechtheid in plaats van transparantie, omdat het ons is opgevallen dat veel merken in hun communicatie (in ieder geval gedeeltelijk) streven naar transparantie, maar eerlijkheid volledig achterwege laten. Dingen worden ‘duurzaam’, ‘circulair’ en ‘goed’ genoemd zonder echt een van deze punten te zijn. We willen een einde maken aan de wijdverspreide verbloeming en de verspreiding van verkeerde beweringen die alles uiteindelijk onduidelijker, verwarrender en nep maken. Het is tijd om te stoppen met die onzin, greenwashing te veroordelen en de ware betekenis van circulariteit en duurzaamheid terug te winnen!

CO-CREATIE

Co-creatie vat de benadering van Ragnarøk samen om met anderen te werken, ongeacht hun rol in onze waardeketen. Wij geloven in het ontmoeten van potentiële partners op gelijke voet en met openheid, omdat dit een vertrouwensrelatie garandeert en de beste manier is om de optimale oplossingen te creëren voor de uitdagingen van de toekomst. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat de economie van de toekomst alleen kan worden opgebouwd door informatie te delen, samen te werken en onze krachten te bundelen!

environment1

REGENERATIE

En tot slot, de dringende behoefte aan regeneratie. De mensheid heeft de gezondheid van onze planeet met zo’n dramatische snelheid verslechterd dat we simpelweg geen tijd te verliezen hebben. Het verminderen van de schade die we toebrengen aan de natuur kan slechts de eerste stap zijn in een veel meer alomvattende benadering van het tegengaan van klimaatverandering. Alleen door eerlijk de ware kosten van onze productie en van onze totale (overmatige) consumptie onder ogen te zien, kunnen we de juiste stappen zetten om onze planeet te helpen genezen. Er is geen tijd te verliezen, dus laten we meteen aan de slag gaan!

HET TEAM.

YANN

CEO EN OPRICHTER

MYSOON

KLEDING MAAKSTER

DANIEL

BRAND MANAGEMENT

LUIS

FOTO/VIDEO PRODUCENT

HARSHA

PRODUCT ONTWERPSTER

EMILIA

CONCEPT ONTWIKKELAAR

ONZE ROOTS.

Stel je voor dat je helemaal niets weet over de kleding die je draagt. Je vraagt merken waarom ze zo ontransparant en met zoveel negatieve gevolgen produceren, maar krijgt alleen dezelfde, zwakke excuses:

“Het is te duur! Zo doen we het altijd! De ‘markt’ vraagt er niet om! Er is geen andere manier!”

De mode-industrie met haar gigantische kledingfabrikanten die fast fashion produceren, is een van de grootste vervuilers op aarde. Kleding is vergelijkbaar geworden met een plastic zak; slechts kort gebruikt, daarna genegeerd en zonder veel nadenken ingeruild voor een nieuwe. Hoe zijn we zo vervreemd geraakt? Omdat zoveel van deze informatie opzettelijk wordt achtergehouden door zoveel grote spelers in de mode-industrie.

Het wordt tijd dat we het heft in eigen handen nemen!

Terug naar 2020.

Ragnarøk is nooit een gewoon kledingbedrijf geweest. Alles begon in 2020 als een idee en met een groep enthousiaste visionairs die de wereld wilden laten zien dat er een betere manier is! Van urenlang onderzoek, proeven en samenwerking tot het maken van gerecyclede gezichtsmaskers met vrijwilligers en de productie van onze eigen prototypes en MVP’s: het heeft ons gebracht waar we nu zijn.

We hebben een bedrijf opgericht dat het voortouw neemt op weg naar een alternatieve industrie, waar kleding wordt erkend om zijn volledige waarde en niet simpelweg wordt gereduceerd tot de prijs. Waar de mensen die de kleding maken worden gerespecteerd en eerlijk worden behandeld. Waar de planeet die dit alles mogelijk maakt wordt beschermd en hersteld.

Oké, we weten wat je nu denkt: dit klinkt allemaal erg goedkoop, toch? Juist. Dus hoe zorgen we ervoor dat we trouw blijven aan onze eigen ideeën? Door altijd onze principes te volgen, die ons leiden in onze zoektocht om onze missie te vervullen en die bepalen hoe we dingen doen. Check ze hieronder!